Τετάρτη 30 Ιουλίου 2008

Η "μαυρούλα" κι ο ... τενεκεδένιος σχολιαστής!

Διαβάζουμε στο Ριζοσπάστη της Τρίτης 29 Ιουλίου και στη σελίδα 24, το ακόλουθο αχαρακτήριστο κείμενο.
"Δύο εικόνες, δύο αντιλήψεις, δύο πολιτικές γραμμές: Την ώρα που οι κομμουνιστές αγωνιούσαν στο Πέραμα, συμπαραστέκονταν στο θρήνο των συγγενών και μάχονταν υπέρ των εργατών (εργάτες κι αυτοί), ο Τσίπρας κυκλοφορούσε με τη μαυρούλα στο Προεδρικό Μέγαρο, για να κάνει εφέ!..."
Πραγματικά, σε δυο γραμμές αποτυπώνεται όλη η ελιτίστικη αντίληψη του εφετζή σχολιογράφου και η εικονική πραγματικότητα στην οποία κινείται. Ποιος να του εξηγήσει ότι οι κομμουνιστές, εκτός από το να αγωνιούν, αγωνίζονται!
Πού να καταλάβει ότι οι κομμουνιστές, εκτός από το να συμπαραστέκονται στο θρήνο των συγγενών, θρηνούν!
Που να ξέρει ο θλιβερός κειμενογράφος ότι η μάχη υπέρ των δικαίων των εργαζομένων δίνεται ΠΑΝΤΟΥ κι ότι την ώρα που “ο Τσίπρας κυκλοφορούσε με τη μαυρούλα στο Προεδρικό Μέγαρο, για να κάνει εφέ”, η κ. Παπαρήγα περιόδευε κάπου στη Βόρεια Ελλάδα και έδινε τη μάχη κατά των … “συνασπισμένων ρεφορμιστών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α”.
Τέλος, ο χαρακτηρισμός της νεαρής προσφυγοπούλας, ως μαυρούλας, από τον, προφανώς ασπρούλη ρυπαρογράφο του Ριζοσπάστη, το μόνο που αναδεικνύει είναι η μπόχα μιας υφέρπουσας φυλετικής ανωτερότητας πασπαλισμένης με στοιχεία ιδεολογικής καθαρότητας. Ποιος θα πει σε αυτόν τον "κύριο" ότι η εφημερίδα στην οποία αφήνει τα περιττώματά του, δεν είναι μια απλή φυλλάδα, αλλά το όργανο ενός κόμματος αγώνων και θυσιών υπέρ των εργαζομένων, οποιουδήποτε χρώματος;
Δυστυχώς όμως, "όσο πιο άδειος είναι ο τενεκές, τόσο πιο πολύ θόρυβο κάνει".

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2008

ΜΙΖΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ........

Μιζοσκόταδο (το) : Προσπάθεια συσκότισης και συγκάλυψης της αλήθειας στην υπόθεση της Siemens. π.χ. Η δικαιοσύνη ψάχνει τους ενόχους στο μιζοσκόταδο.

Mιζοκακόμοιρος (ο) : Πολιτικός για τον οποίον υπάρχουν ενδείξεις ότι εμπλέκεται στο σκάνδαλο με τις μίζες, αλλά παριστάνει τον κακόμοιρο προκειμένου να πείσει σχετικά με την αθωότητά του π.χ. "Διάβασες τις δηλώσεις που έκανε ο Τσουκάτος βγαίνοντας από τον ανακριτή; Τον εγκατέλειψε το κόμμα του λέει ο μιζοκακόμοιρος".

Μιζοτιμής (επίρ.) : Ελάττωση της τιμής της μίζας κατά το ήμισυ, σε περιόδους όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός πολιτικών πρόθυμων να εμπλακούν. (π.χ. εκεί που τα είχαμε βρει και ήμασταν έτοιμοι να συμφωνήσουμε, μπλέχτηκε και ο Κυριάκος και μας έκανε χαλάστρα. Η συμφωνία έκλεισε μιζοτιμής).

Μιζεκλίκι (το) : πρόγευση ή μικρή προκαταβολή μίζας. (π.χ. ο εξοπλισμός του πολιτικού γραφείου του με καινούργιο τηλεφωνικό κέντρο ήταν το μιζεκλίκι της υπόθεσης. Τα χοντρά ακολούθησαν).

Mιζονέτα (η) : πολυτελής κατοικία που αποκτήθηκε ως αντάλλαγμα πολιτικής εκδούλευσης. (π.χ. είδες την μιζονέτα του Aκη στο Πανόραμα; Έχει ένα WC λιγότερο από την βίλα του Μητσοτάκη.)

Μιζανπλί (το) : προϊόν συναλλαγής που αποδίδεται εις είδος, συνήθως με μορφή κοσμημάτων ή άλλων τιμαλφών, σε συζύγους, ερωμένες ή κόρες πολιτικών. (π.χ. βλέπεις την κοτρώνα που φοράει στο χέρι το τσουλί; Μιζανπλί του υπουργού από την υπόθεση του OTE είναι).

Μιζολιθική εποχή : Χρονικά συμπίπτει με περιόδους όπου εξαγγέλλονται μεγάλα έργα, μεγάλες διοργανώσεις, μεγάλες αγορές του αιώνα, όπου πέφτουν και οι μεγάλες μίζες. (π.χ. Τώρα βρήκαμε να είμαστε έξω από τα πράγματα; Τώρα που είναι η μιζολιθική εποχή και τρώει η μίζα σίδερο;)

Μιζολαβητής (ο) : παρένθετο πρόσωπο που μεσολαβεί στο δαιδαλώδες σύστημα διακίνησης της μίζας, μέσα από εμβάσματα, off-shore εταιρείες κλπ, προκειμένου να χαθούν τα ίχνη του μαύρου πολιτικού χρήματος. (π.χ. ισχυρίζεται ότι τον έμπλεξαν χωρίς να το θέλει. Θα την γλυτώσει φτηνά όμως. Ένας απλός μιζολαβητής ήταν.)

Μιζάνοιχτος (ο) : πολιτικός που εντέχνως αφήνει να διαρρεύσει σε επιχειρηματικούς κύκλους ότι είναι ανοιχτός σε προτάσεις συναλλαγής. (π.χ. Εκλογές έρχονται. Τα έξοδα πολλά. Δηλώνω μιζάνοιχτος σε υποψήφιους χορηγούς.)

Απομιζώ : σύγχρονη γραφή του ρήματος απομυζώ. Το ρήμα “απομυζώ” που σημαίνει αναρροφώ, βυζαίνω, αποσπώ συνεχώς χρήματα, μετατρέπεται σε “απομιζώ” όταν ο ενεργών είναι πολιτικό πρόσωπο. (π.χ. Απομίζησε τους πάντες επί υπουργίας του. Να φανταστείς ότι τον αποκαλούσαν Mr. 2%. Τόση ήταν η προμήθειά του)

Μίζερως (ο) : Αυτός που κερδίζει τον έρωτα της καλής του με ένα κάρο μίζες. (π.χ. Οι μισοί "νταβατζήδες", κάτι "κουμπάροι" και ένα "μεταπτυχιακό" του χρειάστηκαν για να την κρατήσει κοντά του).

Παπάρας (άσχετο) : Αυτός που όχι μόνο ανέχεται τους πιο πάνω αναφερόμενους, αλλά και τους ψηφίζει.

Αποσπάσματα από το υπό έκδοση έργο "Μίζων Ελληνικό Λεξικό", που θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις "Τσου-Κάτων, o Τιμητής", με την ευγενική χορηγία της Μiesens.

Σάββατο 26 Ιουλίου 2008

Με αφορμή μια επέτειο.

ή "η τηλεοπτική βλακεία είναι ανίκητη"

Όλοι κατανοούμε την ανάγκη του τηλεοπτικού σταθμού να κυνηγάει “νούμερα” (όχι κατ’ ανάγκη της AGB). Όλοι κρίνουμε με επιείκεια τον δημοσιογράφο(;). Στο κάτω-κάτω δε φταίει αυτός, αν είναι ολιγόνους. Όλοι βλέπουμε με συμπάθεια την προσπάθεια του πολιτευτή να καταλάβει μια θέση στα βουλευτικά έδρανα στις επόμενες εκλογές.
Εσείς όμως κύριε Βερυβάκη; Συνομιλητής του Παττακού (με το συμπαθειο); ΓΙΑΤΙ; Για να αποδείξετε ότι η Δημοκρατία είναι ανεκτική και μπορεί να συγχωρεί; Ή ότι η δικτατορία ήταν ένα απλό περιστατικό και μπορεί να συγχωρείται;
Δεν καταλάβατε ότι με ευθύνη αυτού του υβριστού γέροντος, ΑΝΘΡΩΠΟΙ, όπως ο Νικηφόρος ο Μανδηλαράς, ο Ελής, ο Μουστακλής, τα θύματα της μαρτυρικής Κύπρου και τόσοι άλλοι δεν πρόλαβαν να γεράσουν;
Και πιστέψτε με, μας λείπουν πολύ!
Σε αντίθεση με τους διάφορους τηλεοπτικούς παραθυράκηδες, που διαρκώς μας βομβαρδίζουν με τις χαριτωμένες (κατά ΄πως πιστεύουν) φάτσες τους και μας κανοναρχούν με τις σοφές (κατά ΄πως νομίζουν) απόψεις τους.
Άλλο “παράθυρο στον κόσμο” κι άλλο “παράθυρο στο βόθρο”.
Δυστυχώς όμως, εκεί μας φθάσατε. Να μπερδεύουμε τον “κόσμο” με το “βόθρο”.
Και ο κινηματογραφικός Αχόρταγος, γραφικός πιά, αντικαταστάθηκε από τους μοντέρνους τηλεοπτικούς οχετούς, που οδηγούν τις όποιες αντιστασιακές απόψεις, ανακατεμένες με τις δικτατορικές αντιλήψεις και πρακτικές, στη θάλασσα της ξεδιάντροπης αδιαφορίας μας.
ΚΡΙΜΑ, για μας!

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2008

Ατμοσφαιρικοί ρύποι και ευρωπαϊκές πόλεις

Από τη δεκαετία του '80 έχουν επιβληθεί σε ολόκληρη την ΕΕ μέτρα διαχείρισης της ποιότητας της ατμόσφαιρας. Σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις έχουν ληφθεί μέτρα κατά των ατμοσφαιρικών ρύπων. Οι πόλεις της χώρας μας κολυμπούν σε ένα πέλαγος ωχαδελφισμού.
Τα τελευταία χρόνια με τη βοήθεια προγραμμάτων της ΕΕ οι ευρωπαϊκές πόλεις λαμβάνουν όλο και περισσότερα μέτρα κατά των αιωρούμενων σωματιδίων, του μονοξειδίου του άνθρακα και του αζώτου, αλλά και του όζοντος. Οι ιθύνοντες στη χώρα μας σφυρίζουν αδιάφορα.
Τί κάνουν όμως στην Ευρώπη;
Πρότυπα στον τομέα της διαχείρισης της ποιότητας της ατμόσφαιρας είναι η φλαμανδική πόλη Χάσελτ του Βελγίου και η ελβετική πόλη Τσουκ.
Στη φλαμανδική πόλη Χάσελτ ο δήμος προχώρησε στη δεκαετία του ‘80 σε μια πρωτότυπη απόφαση: απαγόρευσε στο κέντρο τα ΙΧ. Τα μόνα οχήματα που κινούνται στο κέντρο είναι εκείνα που προμηθεύουν τα καταστήματα και τα δημοτικά λεωφορεία, τα οποία είναι δωρεάν.

30.000 Φλαμανδοί εγκαταλείπουν ετησίως το ΙΧ τους
Ο δήμος της Χάσελτ πληρώνει ετησίως γύρω στα 1,3 εκατ. ευρώ.
Η περιφερειακή κυβέρνηση της Φλάνδρας προχώρησε ακόμη πιο πέρα : καθόρισε μια δωρεάν τριετή κάρτα για λεωφορεία και τρένα για όλους τους κατοίκους της Φλάνδρας που κινούνται εντός των συνόρων της, με την προϋπόθεση όμως ότι θα πουλήσουν το αυτοκίνητό τους.
Κάθε χρόνο εγκαταλείπουν το ΙΧ τους 30.000 Φλαμανδοί και κινούνται με τις δημόσιες συγκοινωνίες.
Ο δήμος Χάσελτ είναι πια το πρότυπο για ολόκληρη την Ευρώπη.
Το παράδειγμά του έχουν ακολουθήσει και άλλες βελγικές, αλλά και ολλανδικές πόλεις.

Στην χώρα μας ψάχνουν ακόμα για μέτρα που θα αποφέρουν πόρους στο κράτος π.χ. διόδια στο κέντρο της πόλης και όχι για σοβαρά μέτρα μείωσης των ρύπων.
Παραφράζοντας λοιπόν το σλόγκαν μιας παλιάς διαφήμισης θα λέγαμε : "Αυτούς εμπιστευόμαστε, αυτούς έχουμε".

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2008

Ανεξέλεγκτη η πιστωτική κρίση στις ΗΠΑ

Εντείνεται η κρίση στην αμερικανική τραπεζική αγορά.

Η Wall Street ανησυχεί την ώρα που ο υπουργός Οικονομίας αδυνατεί να αντιδράσει.

300 τράπεζες στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Ολοένα και περισσότερα θύματα έχει στο μεταξύ η εντεινόμενη κρίση στην αμερικανική τραπεζική αγορά. Εν μια νυκτί το υπουργείο Οικονομικών εκπόνησε σχέδιο δράσης για να αποτρέψει τη χρεοκοπία των εταιρειών ενυπόθηκων δανείων Freddie Mac και Fannie Mae. Πέρασαν όντως τα δύσκολα ή πρόκειται απλά για προσπάθεια εφησυχασμού της οικονομικής κοινότητας;

Πανικός στους επενδυτές
Για δεύτερη φορά φέτος το αμερικανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού. Στις 16 Μαρτίου η JP Morgan Chase προχώρησε - με τη βοήθεια της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας - σε εξαγορά της επενδυτικής Bear Stearns, που βρισκόταν ένα βήμα πριν την κατάρρευση, προκειμένου να μην προκληθεί πανικός στα χρηματιστήρια. Παρόμοια η εικόνα και αυτές τις ημέρες με ανήσυχους πελάτες να κατακλύζουν τις τράπεζες για να αποσύρουν τις καταθέσεις τους με αφορμή τις φήμες για χρεοκοπία και άλλων τραπεζικών οίκων.
Πανικοβλημένοι φαίνονται αυτές τις μέρες τόσο ο υπουργός Οικονομικών όσο και ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός Οικονομικών Χένρι Πόλσον διαβεβαίωνε ότι είχαν διασφαλιστεί τα επενδυτικά κεφάλαια των εταιρειών ενυπόθηκων δανείων Freddie Mac και Fannie Mae. Το Σαββατοκύριακο ωστόσο αναγκάστηκε να εκπονήσει από κοινού με την Ομοσπονδιακή Τράπεζα ένα σχέδιο δράσης χορηγώντας παράλληλα γενναία ενίσχυση. Το Κογκρέσο αναμένεται να δώσει την τρέχουσα εβδομάδα το πράσινο φως προκειμένου να μπορεί η κυβέρνηση να αγοράζει χωρίς περιορισμούς μερίσματα των δύο εταιριών.
Η Freddie Mac και η Fannie Mae καλύπτουν περίπου το 50% από τα ενυπόθηκα δάνεια στις ΗΠΑ που φτάνουν τα 5 τρισεκατομμύρια δολάρια. Οι δύο εταιρίες αγοράζουν υποθήκες από εγκεκριμένους δανειστές – κυρίως τράπεζες – και τις πωλούν σε επενδυτές.
Μόλις την περασμένη Παρασκευή κατέρρευσε η εταιρεία IndyΜac Bank ενώ τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας δεσμεύτηκαν από τις ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ, υπό το φόβο ότι δεν θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στα αιτήματα απόσυρσης κεφαλαίων από τους πελάτες της. Τις τελευταίες ημέρες εντείνονται οι φήμες ότι θα ακολουθήσουν και άλλες τράπεζες. Λέγεται ότι περί τις 300 αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα. Σε κάθε νέα φημολογία η Wall Street αντιδρά ανάλογα…

Πηγή :deutsche welle (dw-world.de)

Δευτέρα 14 Ιουλίου 2008

Λίνεν : Ένας μύθος του Γερμανικού ποδοσφαίρου στην Πλατεία

[…] Αριστερός, αντικομφορμιστής, ασυμβίβαστος, αμετανόητος […]
[…] Εξαιρετικός αριστερός εξτρέμ, μακρύ μαλλί, παχειές φαβορίτες, μούσι α-λά “Λένιν”, ευέλικτη ντρίπλα, εκπληκτική ταχύτητα, σωστός “τρόμος” γιά την αντίπαλη άμυνα.

Προσωνύμιο: “Ο Επαναστάτης”.
Σήμα κατετεθέν: η γλώσσα έξω από το στόμα, κάθε φορά που ταλαιπωρούσε με τις επινοήσεις του τον αγωνιστικό αντίπαλο.
Δεν έπαιξε ποτέ στην Εθνική Γερμανίας. Ο καθένας κατανοεί τους λόγους… Το κομματικό όργανο του Βαυαρικού υπερσυντηρητικού CSU είχε κάποτε κατηγορήσει τον ακροαριστερό μπαλλαδόρο γιά κομμουνιστική προπαγάνδα στα γήπεδα.[…]
[…] Στις 14 Αυγούστου 1981 η κάμερα της Γερμανικής τηλεόρασης μεταδίδει εικόνες που σοκάρουν: Ο Νόρμπερτ Ζίγκμαν, αμυντικός της Βέρτνερ Βρέμης κάνει αντιαθλητικό, βρώμικο φάουλ στον Λίνεν σκίζοντας με τις τάπες των παπουτσιών το μηρό του σε μήκος 20 εκατοστών
. Ο άσσος της Μπορούσια σφαδάζει στο χορτάρι, καταλήγει στο νοσοκομείο, όπου του γίνονται 27 ράμματα κι επί μέρες το αποκρουστικό θέαμα του ανοιγμένου μηρού μονοπωλεί τον Αθλητικό Γερμανικό Τύπο.
Θέμα συζήτησης γίνεται επίσης η καταγγελία του: ότι ο προπονητής της Βέντερ ήταν ο ηθικός αυτουργός του σοβαρού τραυματισμού του διότι “παρακίνησε” τον παίκτη του να τον “τελειώσει”. Ο Λίνεν μάλιστα του υποβάλλει μήνυση. Προπονητής της Βέντερ ήταν ο “γνωστός” μας ‘Οττο Ρεχάγκελ. […]

Πηγή : Εφημερίδα "Εποχή"

Κυριακή 13 Ιουλίου 2008

Το Αμερικανικό Κογκρέσο προτείνει επιβράδυνση της παραγωγής βιοκαυσίμων.

Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές, συμπεριλαμβανομένου και του προεδρικού υποψηφίου, Τζoν Μακέιν, ζητούν την επιβράδυνση της εφαρμογής νόμου για την ενίσχυση της παραγωγής βιοκαυσίμων στις ΗΠΑ. Το Κογκρέσο ενέκρινε πέρυσι νομοθεσία για την αύξηση της παραγωγής αιθανόλης στα 15 δισεκατομμύρια γαλόνια μέχρι το 2015 και ακόμη περισσότερο μέχρι το 2022.

Όμως τη Δευτέρα μέλη του Κογκρέσου επεσήμαναν ότι η ζήτηση βιοκαυσίμων συντελεί στην κατακόρυφη αύξηση των τιμών τροφίμων.

Ο Τζεφρυ Σάκς, σύμβουλος του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ και η Ευρώπη πρέπει να περιορίσουν την παραγωγή βιοκαυσίμων λόγω της επιρροής της στις τιμές τροφίμων. Το πρακτορείο Ρωϋτερ φέρει τον κ. Σακς να δηλώνει ότι τα βιοκαύσιμα δεν αποτελούν λύση όταν μειώνεται η πρόσβαση στα τρόφιμα.

Στο μεταξύ, ο γενικός γραμματέας των ΗΕ, Μπαν Κι Μουν, σχημάτισε υψηλού επιπέδου ομάδα εργασίας για την αντιμετώπιση της επισιτιστικής κρίσης. Ο κ Μπαν προειδοποίησε ότι η κρίση αυτή μπορεί να «εξελιχθεί σε πολλαπλές κρίσεις» που θα επηρεάσουν το εμπόριο και την κοινωνική και πολιτική ασφάλεια σ’ ολόκληρο τον κόσμο.

Επεσήμανε επίσης ότι τα ΗΕ θα αναλάβουν ηγετικό ρόλο στην αντιμέτωπη αυτών των προκλήσεων, ειδικά στην ενίσχυση της αγροτικής ανάπτυξης στις πληγείσες περιοχές.

Τρίτη 8 Ιουλίου 2008

Ανοιχτό Θέατρο "Αντώνης Καλογιάννης" - ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ

Η Καισαριανή απόκτησε το δικό της Ανοιχτό Θέατρο.
Σε ένα περιβάλλον αισθητικά αναβαθμισμένο, τη Δευτέρα 7 Ιουλίου έγιναν τα εγκαίνια του Ανοιχτού Θεάτρου “ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ”.

Νυχτερινά Μουσικά Ταξίδια - Ιούλης 2008

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ: 21.00,
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 15 ΕΥΡΩ - ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ: 8 ΕΥΡΩ

7/7 ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

8/7 «Η Oρχήστρα του Δρόμου»

ΕΥΑΝΘΙΑ ΡΕΜΠΟΥΤΣΙΚΑ – ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΛΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΛΛΗ ΠΑΣΠΑΛΑ. Συμμετέχουν: Γεωργία Νταγάκη, Φώντας Τζανίνης

9/7 ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ – ΓΙΩΤΑ ΝΕΓΚΑ

13 /7 Κουαρτέτο «ΟΙΣΤΡΟΝ» – Κινηματογραφικές Αποδράσεις

14/7 "maraveyas ilegal live" ΚΩΣΤΗΣ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ – ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΖΗΜΟΥ

15/7 ΜΑΝΩΛΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ – ΣΤΑΘΗΣ ΔΡΟΓΩΣΗΣ – ΜΥΡΩΝ ΣΤΡΑΤΗΣ

16/7 ΦΟΙΒΟΣ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ – ΜΑΡΩ ΜΑΡΚΕΛΛΟΥ

17/7 ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΚΟΛΥΜΒΗΤΕΣ

20/7 ENCARDIA – Τραγούδια Ελληνόφωνα της Κάτω Ιταλίας

21/7 DOMENICA Funk, Rock

22/7 ΕΛΕΑΝΝΑ ΖΕΓΚΙΝΟΓΛΟΥ & ΑΡΩΜΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

23/7 "CRAMA"– ΝΤΑΣΟ ΚΟΥΡΤΙ – Μουσικές των Βαλκανίων

24/7 ΓΡΗΓΟΡΑ Η ΩΡΑ ΠΕΡΑΣΕ

ΝΙΚΟΣ ΞΥΔΑΚΗΣ – ΝΑΝΑ ΜΠΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

26/7 Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ