Τετάρτη 30 Ιουλίου 2008

Η "μαυρούλα" κι ο ... τενεκεδένιος σχολιαστής!

Διαβάζουμε στο Ριζοσπάστη της Τρίτης 29 Ιουλίου και στη σελίδα 24, το ακόλουθο αχαρακτήριστο κείμενο.
"Δύο εικόνες, δύο αντιλήψεις, δύο πολιτικές γραμμές: Την ώρα που οι κομμουνιστές αγωνιούσαν στο Πέραμα, συμπαραστέκονταν στο θρήνο των συγγενών και μάχονταν υπέρ των εργατών (εργάτες κι αυτοί), ο Τσίπρας κυκλοφορούσε με τη μαυρούλα στο Προεδρικό Μέγαρο, για να κάνει εφέ!..."
Πραγματικά, σε δυο γραμμές αποτυπώνεται όλη η ελιτίστικη αντίληψη του εφετζή σχολιογράφου και η εικονική πραγματικότητα στην οποία κινείται. Ποιος να του εξηγήσει ότι οι κομμουνιστές, εκτός από το να αγωνιούν, αγωνίζονται!
Πού να καταλάβει ότι οι κομμουνιστές, εκτός από το να συμπαραστέκονται στο θρήνο των συγγενών, θρηνούν!
Που να ξέρει ο θλιβερός κειμενογράφος ότι η μάχη υπέρ των δικαίων των εργαζομένων δίνεται ΠΑΝΤΟΥ κι ότι την ώρα που “ο Τσίπρας κυκλοφορούσε με τη μαυρούλα στο Προεδρικό Μέγαρο, για να κάνει εφέ”, η κ. Παπαρήγα περιόδευε κάπου στη Βόρεια Ελλάδα και έδινε τη μάχη κατά των … “συνασπισμένων ρεφορμιστών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α”.
Τέλος, ο χαρακτηρισμός της νεαρής προσφυγοπούλας, ως μαυρούλας, από τον, προφανώς ασπρούλη ρυπαρογράφο του Ριζοσπάστη, το μόνο που αναδεικνύει είναι η μπόχα μιας υφέρπουσας φυλετικής ανωτερότητας πασπαλισμένης με στοιχεία ιδεολογικής καθαρότητας. Ποιος θα πει σε αυτόν τον "κύριο" ότι η εφημερίδα στην οποία αφήνει τα περιττώματά του, δεν είναι μια απλή φυλλάδα, αλλά το όργανο ενός κόμματος αγώνων και θυσιών υπέρ των εργαζομένων, οποιουδήποτε χρώματος;
Δυστυχώς όμως, "όσο πιο άδειος είναι ο τενεκές, τόσο πιο πολύ θόρυβο κάνει".

Δεν υπάρχουν σχόλια: